sreda, 20. december 2017

Igrače za velike in male

Ko slišijo starši za besedo »igrače« in pogledajo v otroške sobe, kjer so igrače praktično vsepovsod in več ne vemo kam jih zvečer pred spanjem pospraviti (pravzaprav popravej, saj jih morajo pospraviti otroci, ne vi starši, nikar ne počnite te napake!), je pogosto njihova prva misel, da jih otroci več kot jih imajo sploh ne potrebujejo. Včasih jih imajo v resnici že toliko, da jih skoraj samo še zbirajo in kažejo gostom, igrati pa se z njimi več ne znajo, kaj šele ustvarjati. Kako ustvarjalen je vaš otrok lahko vidite tako, da mu kupite škatlo kvadratnih kock, s čim večjim številom majhnih kock in mu rečete, da sestavi hišo, tovarno in še kaj. Če bo uspešen in bo potem v naslednjih dneh ustvarjal spet nove in nove kreacije, potem vidite, da še ima smisel za igro, kreiranje in dovolj domišljije. Čas je torej, da mu spet kupite nove igrače.


Hubelino kocke 


Naj najprej razložim, zakaj sem izbral ravno igrače podjetja Hubelino. Gre za pri nas precej neznano podjetje, ki izdeluje nekaj vrst igrač, ki se kombinirajo z Lego oziroma Duplo kockami. Vse njihove igrače so edukativne, torej silijo otroka, da razmišlja kako bo rešil probleme in naloge. Hubelinovi tobogani pa so pogruntavščina zase in prinesejo v svet Duplo Lego kock nove dimenzije. Otroci se za te igrače navdušijo skoraj v trenutku. So enostavna nadgradnja kock, iz katerih znajo vsi graditi stolpe in jih povezovati med seboj. A kako sestaviti na teh temeljih še tobogan, po katerem bo lepo do cilja prispela frnikola? Čez drn in strn, čez ovinke, skozi luknje in pasti – do samega cilja. Če iščete zares kvalitetne igrače, potem so Hubelinove ideje zelo primerne, z njimi pa se uspešno zabava tudi nešteto staršev.

Lesene igrače

Poleg omenjenih, imam sam najraje lesene igrače. Lesene namizne igre, lesene kocke, lesene sestavljanke in celo leseni poganjalci spadajo med odlične, trajne in tudi okolju zelo prijazne igrače. Sam imam najraje lesene vlakce in lesene ceste ter vagončke, ki se spajajo drug z drugim z malimi magnetki in vozijo vsak svoj tovor. Čeprav pogosto ne izgleda, da bo lokomotiva prisopihala na vrh kakega mostu ali celo višjega klančka, pa to nalogo kar dobro opravijo. Seveda to ni nikakršen problem, če jih vlečejo otroci, a ko gre za lokomotive na baterije, je to veliko večji izziv. Še posebej močne so nekatere električne lokomotive, ki jih lahko polnite kar preko USB vhoda na računalniku oziroma na polnilcu za mobilni telefon in tablični računalnik. Te so tudi po konstituciji robustnejše, veliko težje in odpeljejo v klanec celo kompozicijo, ne da bi se že na sredini vzpona zadihale.

Ni komentarjev:

Objavite komentar